YLE TV2 otti televisiopelit ohjelmistoonsa 17. helmikuuta 2003 kello 12, jolloin ne korvasivat perinteisen testikuvan. Yle pyrki vastaamaan interaktiivisuuden vaatimuksiin. TV2 lähetti pelejä ensin myöhäisiltaisin ja aamupäivisin, kesäisin myös päiväsaikaan. Digitaalisessa verkossa niitä tuli läpi yön, analogisessa verkossa lähettimet olivat sammutettuna kello 1:00–6:00 (paitsi viikonloppuisin kello 3:00–6:00, ja jos lähetys päättyi arkisin kello 1 jälkeen, ne sammutettiin heti). Kokonaan digitaalisiin lähetyksiin siirtymisen jälkeen 3. syyskuuta 2007 alkaen pelejä alettiin lähettää enimmäkseen yöaikaan ja myös maanantaipäivisin joulukuuhun 2008 asti. Viimeisinä aikoina pelejä lähetettiin illan viimeisen ja aamun ensimmäisen ohjelman välillä.

TV2:n tv-pelien viimeisinä vuosina, noin vuodesta 2007 alkaen niiden esitysajat alkoivat Tellus-tietovisaa lukuunottamatta poiketa ohjelmatiedoissa. Sofia Digitalin pelien (Sudoku, Mikämikä-TV ja Piilosana) lähetysajoissa oli virheitä, sillä ne alkoivat vaihtua keskenään ennen aikojaan. Aluksi ne alkoivat vain muutaman minuutin etuajassa, mutta syksyyn 2010 mennessä ne vaihtuivat pahasti virheellisissä ajoissa milloin sattuu. Näitä pelejä nähtiin myös aikoina jolloin niitä ei oltu ohjelmatietoihin merkitty. Joulukuussa 2010 Yle korjasi asian ja kyseiset kolme peliä alkoivat jälleen kuten ohjelmatiedoissa luki, mutta ne alkoivat kuitenkin pian vaihtua jälleen virheellisinä aikoina. Esimerkiksi aamuyöllä 18.4.2011 viimeiseksi peliksi oli merkitty Piilosana klo 3, mutta klo 3.53 alkoi Sudoku, jota ei olisi ohjelmatietojen mukaan pitänyt tulla enää ollenkaan. Ohjelmatiedoissa virheellisiä aikoja ei koskaan mainittu, vaan niiden mukaan TV-pelit vaihtuivat toiseen aina tasatunnein. Asia ei koskenut Tellus-tietovisaa, joka näkyi aina kuin piti. Harvoissa tapauksissa Tellus-tietovisa jäi lähettämättä ja sen tilalla tuli muita pelejä, vaikka Tellus-tietovisa oli merkitty ohjelmatietoihin. Tellus-tietovisa saattoi tulla myös muiden pelien paikalla.

Yle tilasi televisiopelit Outer-Rim- ja RedLynx-peliyhtiöiltä sekä myöhemmin myös Sofia Digitalilta ja tuotti niitä itsekin. Yhtiö odotti suurta suosiota peleilleen, mutta niiden tuotto jäi odotettua huonommaksi. Yle TV2:n vastaava ohjelmapäällikkö Olli Tola arvioi vuonna 2006, että pelien sisältö ei vedonnut katsojiin, koska ne olivat sisällöllisesti haastavampia kuin kilpailijoiden. Kanava lopetti pelien esittämisen 18. huhtikuuta 2011 klo 4 olemattomaksi vähentyneen pelaajamäärän vuoksi. YLE TV2:n TV-pelit korvasi Uutisikkuna. (Lähde: Wikipedia)

Vide

Luettelo YLE TV2:n tv-peleistä

Mikämikä-TV

Muistatko missä?

Traffic

Tellus-tietovisa

Etsi viisi virhettä

Piilosana

Maapallomatka

Sudoku

Jalkapallon MM visa

Revolveri

Eurovelveri

OK – oikea kysymys tv-peli

Sanapeli