Piilosana oli Sofia Digitalin tuottama tietovisa, jota YLE TV2 alkoi lähettää joulukuussa 2005.

Piilosanan ensimmäinen versio vuosilta 2005-2007.

Piilosanassa esitettiin kysymyksiä, joihin vastattiin lähettämällä oikea vastaus tekstiviestillä. Oikea vastaus löytyi myös ruudulla näkyvästä sanaristikosta. Ristikossa oli oikean vastauksen lisäksi muitakin sanoja. Täydet pisteet pelaaja sai vain, jos vastasi oikein kysymykseen. Pelin ulkoasu oli TV2:n silloisen kanavailmeen mukainen ja samannäköinen kuin Sudokulla ja Mikämikä-tv:llä. Pelin taustaäänenä kuului YleX:n radiolähetys.

Piilosanan toinen versio vuosilta 2007-2011.

Pelin ulkoasu oli TV2:n silloisen kanavailmeen mukainen ja samannäköinen kuin Sudokulla ja Mikämikä-tv:llä. Pelin taustaäänenä kuului YleX:n radiolähetys. Piilosana muuttui laajakuvasuhteeseen huhtikuussa 2007, joskin sitä lähetettiin 4:3 -muodossa aina 31. elokuuta 2007 saakka, jonka jälkeisenä päivänä Ylen tv-lähetykset muuttuivat laajakuvasuhteeseen.

Piilosanaa pystyi vuosina 2005–07 pelaamaan myös Pelikukkaro -palvelun kautta. Pelikukkaro oli palvelu, tarjosi mahdollisuuden valvoa TV-pelien SMS-kustannuksia. Soittamalla maksulliseen puhelinnumeroon sai ladata haluamalleen matkapuhelinliittymälle pelioikeuksia. Valitulla liittymällä sai latauksen jälkeen pelata Piilosanaa ja muutamaa muuta tv-peliä normaalihintaisilla tekstiviesteillä. Pelikukkaron mainos näkyi Piilosanassa pelikierroksien aikana. Pelikukkaro -palvelu päättyi 20. huhtikuuta 2007.

Piilosanan lähettäminen loppui 18. huhtikuuta 2011.