Mikämikä-TV oli Outer Rimin (myöhemmin Sofia Digitalin) tuottama tietovisa, joka oli YLE TV2:n ensimmäinen tv-peli. Pelissä esitettiin kysymyksiä ja kuhunkin kysymykseen neljä vastausvaihtoehtoa. Katsojilla oli minuutti aikaa vastata kysymykseen, jonka jälkeen oikea vastaus kerrottiin, ja seuraava kysymys ilmestyi ruudulle. Mikämikä-TV alkoi 17. helmikuuta 2003 ja päättyi 18. huhtikuuta 2011. Se oli Suomen pitkäikäisin tv-peli, joka on huomattava saavutus lajissaan.

Pelistä oli käytössä neljä versiota, joista ensimmäinen otettiin käyttöön 2003, toinen 2004, kolmas 2005 ja neljäs vuonna 2006. Mikämikä-TV:stä tehtiin myös erikoisversioita urheilukilpailujen ajaksi vuosina 2003-2005, joissa aiheena oli pelkästään jääkiekko tai yleisurheilu.

Mikämikä-TV vuosilta 2003-2004

Ensimmäisessä, 17. helmikuuta 2003 klo 12 alkaneessa Mikämikä-TV:ssä oli sininen taustakuva, jossa oli neljä kysymysmerkkiä. Kuvan päällä näkyi tietovisa, joka oli tekstimuotoinen. Toisinaan kysymysten yhteydessä saattoi nähdä niihin liittyviä kuvia. Tämä versio oli Outer Rimin tuottama.

Kysymykset etenivät viiden kysymyksen jaksossa, joka alkoi kun pelaaja vastasi ensimmäiseen kysymykseensä. Jos vastasi oikein, sai nopeudesta riippuen tietyn määrän pisteitä. Jos kesken viiden sarjan jätti kysymykseen vastaamatta, väheni pistesaalis kymmenellä pisteellä per väliin jäänyt kysymys. Tämän lisäksi tietämällä oikean vastauksen 15 sekunnin sisällä kysymyksen alkamisesta sai kasvatettua bonuskerrointa yhdellä. Se nollaantui väärästä vastauksesta tai vastaamatta jättämisestä. Pelaajat saivat tilata vihjeviestin puhelimeensa, sillä heidän houkutus pitkän putken jatkamiseksi oli suuri. Vastausta varten tarvitsi kirjoittaa vain yksi kirjain.

Mikämikä-TV silloin kun kysymysten yhteydessä näkyi kuva.

Taustamusiikkina oli aluksi elektroninen kappale, joka soi taukoamatta pelissä. Kuuntele kappale tästä. Syyskuussa 2003 taustaääneksi vaihdettiin YleX-radiokanava, mutta alkuperäinen taustamusiikki palasi vielä vuoden 2004 ajaksi Mikämikä-TV:n yölähetyksiin.

Mikämikä-TV:n aamuversio YleX:n studiokameran kera, tätä versiota lähetettiin heinä-joulukuussa 2004.

Vuoden 2004 aikana Mikämikä-TV:tä lähetettiin YleX:n aamuohjelman aikana, jolloin pelissä oli mukana livekuvaa YleX:n studiosta sekä tv-chat, jonka viestejä radion juontajat lukivat. Aluksi grafiikat olivat samat, lukuun ottamatta YleX:n studiokameran lisäksi, mutta heinäkuussa 2004 Mikämikä-TV uudistui, muun muassa studiokameran kuva oli suurempi. Tv-chat näkyi ruudulla klo 8 alkaen ja se vuorotteli tasaisin väliajoin tietovisan kanssa. Alkuperäistä Mikämikä-TV:tä lähetettiin vielä yöaikaan, kunnes sekä tavallinen versio että YleX-versio loppuivat 14. joulukuuta 2004.

Mikämikä-TV vuosilta 2005-2006.

10. tammikuuta 2005 Mikämikä-TV uudistui. Pelin väri oli yhä sininen. Pelin vasemmassa näkyi animoitu mietteliään näköinen mieshahmo, joka näkyi myös pelin taustakuvana mutta eri kuvakulmasta sekä epäselvemmin. Hahmosta oli myös muita versioita, joilla oli erilaisia asuja sekä naisversioita. Tämän version aikana viikon parhaille pelattiin jaettiin tuotepalkintoja, joita olivat ainakin levylahjakortit. Taustaäänenä oli YleX:n lähetys. Tämä versio loppui 31. maaliskuuta 2006, jonka jälkeen Mikämikä-TV jäi tauolle. Tästä versiosta alkaen Mikämikä-TV siirtyi Sofia Digitalin tuottamaksi.

Mikämikä-TV vuosilta 2006-2011.
Mikämikä-TV:n neljäs versio vuosilta 2006-2011, nauhoitettu 26.9.2010.

6. joulukuuta 2006 Mikämikä-TV palasi ja oli uudistunut yksinkertaisemmaksi. Pelin taustakuvana oli Yle TV2:n silloinen kanavailme, eikä siinä ollut mitään lisätoimintoja. Mikämikä-TV venytettiin laajakuvasuhteeseen huhtikuussa 2007, joskin sitä lähetettiin 4:3 -muodossa aina 31. elokuuta 2007 saakka, jonka jälkeisenä päivänä Ylen tv-lähetykset muuttuivat laajakuvasuhteeseen. Käytännössä ainoastaan taustakuvaan kuulunut TV2:n logo sekä ohjeteksti muuttuivat laajakuvasuhteeseen. Varsinainen pelialue jäi 4:3 -kuvasuhteeseen, joka oli venytetty. Tämä versio oli käytössä siihen saakka, kunnes pelin lähetykset lopetettiin 18. huhtikuuta 2011. Taustaäänenä pysyi YleX.

Mikämikä-TV:llä oli omat kotisivut vuosina 2003–2005. Sivustolla oli uutisia pelistä, peliohjeet ja tulokset. Pelaajat pystyivät myös tekemään omia kysymyksiään peliin. Samoihin aikoihin Yleisradion teksti-tv:n sivulla 376 oli Mikämikä-tv:n tarkat peliohjeet. Myöhemmin kyseiselle teksti-tv:n sivuille lisättiin muiden tv-pelien ohjeet, kun niitä alkoi tulla lisää TV2:lle.

Mikämikä-TV:tä pystyi 27. helmikuuta 2006 ja 31. maaliskuuta 2006 välisenä aikana pelaamaan jonkin aikaa myös Pelikukkaro -palvelun kautta. Tuona aikana peli merkittiin ohjelmatietoihin nimellä Mikämikä-tvpeli + Pelikukkaro. Pelikukkaro oli palvelu joka tarjosi mahdollisuuden valvoa TV-pelien SMS-kustannuksia. Soittamalla maksulliseen puhelinnumeroon sai ladata haluamalleen matkapuhelinliittymälle pelioikeuksia. Valitulla liittymällä sai latauksen jälkeen pelata muutamia TV2:n tv-pelejä normaalihintaisilla tekstiviesteillä.

Mikämikä-TV:n jääkiekkoversio vuodelta 2003, jossa TV2:n logon paikalla oli jääkiekon MM-kisojen 2003 maskotti Finkey.

Vuosina 2003–2005 jääkiekon MM-kilpailujen ajan Mikämikä-TV:stä lähetettiin erikoisversiota, jossa kyseltiin vain jääkiekon maailmanmestaruudesta. Pelissä jaettiin tuolloin palkintoja kierrosten voittajille, kuten jääkiekkoilijoiden pelipaitoja. Vuoden 2003 jääkiekkovisailussa oli eri taustamusiikki, kuin tavallisessa versiossa. Kuuntele kappale tästä. Loppukeväällä 2003 näytetty jääkiekkovisa syrjäytti normaalin Mikämikä-TV:n kokonaan, mutta vuoden 2004 jääkiekkovisaa lähetettiin vain öisin, kun aamuisin tuli YleX:n studiokameralla höystetty versio. Vuonna 2005 jääkiekkovisa syrjäytti puolestaan muut TV2:n tv-pelit. Lisäksi elokuussa 2005 lähetettiin Yleisurheilun MM -aiheista Mikämikä-TV:tä. Myös sitä lähetettiin muiden tv-pelien sijaan.