Yle Tallennemyynti on vuonna 1984 perustettu Yleisradion erillinen yhtiö, joka tuottaa video- ja äänitallenteita Yleisradion televisio- ja radio-ohjelmista. Enimmäkseen tallenteita tuotetaan kirjastojen käyttöön, joista yksityishenkilöt voivat niitä lainata.

1985-1991

Tallennepalvelun ensimmäisessä tunnuksessa on sinisellä taustalla Yleisradion silloinen logo, jossa on television ääriviivojen sisällä ympyrä jossa on metsä, radiomasto, sana ”RADIO” sekä radioaaltoja. Hetken päästä radioaallot zoomautuvat ulos logosta ja alkavat hehkua, tausta muuttuu mustaksi ja logo häviää. Radioaallot muuttuvat sitten vinoviivoiksi (/) ja kolme niistä hehkuvat. Viimeinen niistä tihentyy spriraaliksi kun se liikkuu vasenta kohti. Kun logo on valmis, teksti ”TALLENNEPALVELU” ilmestyy logon alle.

Musiikki: Remix-versio Yleisradion väliaikamerkistä.

Variaatiot: Lopputunnuksen lopuksi logon alle ilmestyy teksti ”KASSETTJÄNST” (Tallennepalvelu ruotsiksi).

Saatavuus: Tunnusta voi nähdä tunnuksen käyttöaikana julkaistuista VHS-julkaisuista.

1992-2000

Sama kuin Yleisradion toinen tunnus, mutta teksti ”KASETTIKANAVA” ilmestyy lopuksi logon alapuolelle ja logo siirtyy vasempaan ylänurkkaan jotta varoitustekstit mahtuvat kuvaan.

Musiikki: Sama kuin Yleisradion toisessa tunnuksessa.

Saatavuus: Tunnusta voi nähdä mm. Röllin (1986),  Alfred J Kwakin (1989) ja Muumien (1990) VHS-julkaisujen uusintapainoksissa.