Kesäkuussa 1997 lähetykset aloittaneella Nelosella oli aluksi samanlainen testikuva kuin muilla Suomen kanavalla. Tekstinä oli Nelonen tekstikentän keskellä. Myöhemmin tekstin kirjasinlaji vaihdettiin, teksti siirrettiin tekstikentän vasemmalle puolelle ja testikuvaan lisättiin päivämäärä ja kellonaika. Tämä auttoi teknisten vikojen havaitsemista. Nelosen lähetysyksikkö on digitaalinen. Mikäli lähetyksessä tulee tekninen vika, kuva yleensä pysähtyy. Kuvaan lisättiin sekuntikello, ja kun se ei enää käynyt, tiedettiin jossain olevan vika. Nelosen testikuvan mustan kolmion hypotenuusa oli oikealla, kun taas muilla kanavilla se oli vasemmalla.

Nelonen lähetti testikuvaa ohjelmalähetysten välisinä aikoina öisin, aamuisin ja päivisin. Jossain vaiheessa kanavan lähettimet sammutettiin yöksi. Alkuaikoina lähettimet olivat päällä ympäri vuorokauden, sillä Yle teki kanavan asennustöitä. Nelosella testikuvan taustalla soi ensin 1 kHz taajuista siniaaltosignaalia, toisin sanoen jatkuvaa vinkuvaa ääntä, myöhemmin lyhyen aikaa YLE Radio Suomi ja lopulta Radiomafia. Testikuva päättyi Nelosella vuonna 2001, kun chatit ja SMS-TV-pelit korvasivat sen. Sitä lähetettiin kuitenkin vielä vuoteen 2004 huoltotöiden aikana.

2000-luvun alussa analogisella Nelosella lähetettiin väripalkkeja sekä vinkua öisin vaihtoehtoisesti chatti- ja peliohjelmien sijaan. Digitaalisella Nelosella väripalkkien sijaan lähetettiin kuitenkin mainoksia mobiilipalveluista, kuten soittoäänistä ja taustakuvista.

1997

1997-2001

2001-2004