Kesäkuussa 1997 lähetykset aloittaneella Nelosella oli aluksi samanlainen testikuva kuin muilla Suomen kanavalla. Tekstinä oli Nelonen tekstikentän keskellä. Myöhemmin tekstin kirjasinlaji vaihdettiin, teksti siirrettiin tekstikentän vasemmalle puolelle ja testikuvaan lisättiin päivämäärä ja kellonaika. Tämä auttoi teknisten vikojen havaitsemista. Nelosen lähetysyksikkö on digitaalinen. Mikäli lähetyksessä tulee tekninen vika, kuva yleensä pysähtyy. Kuvaan lisättiin sekuntikello, ja kun se ei enää käynyt, tiedettiin jossain olevan vika. Nelosen testikuvan mustan kolmion hypotenuusa oli oikealla, kun taas muilla kanavilla se oli vasemmalla.

Alkuaikoina lähettimet olivat päällä ympäri vuorokauden, sillä Yleisradio teki kanavan asennustöitä, jotta Nelonen saatiin koko Suomessa näkyväksi kanavaksi. Vuoden 1998 alusta alkaen kanavan lähettimet sammutettiin yöksi, kun kanavan kauko-ohjausjärjestelmät oli saatu valmiiksi. Testikuva näkyi hetken Nelosella ennen lähettimen sammuttamista, sekä sitä lähetettiin päivittäin paitsi torstaisin muutamia minuutteja ennen päivän ensimmäistä ohjelmaa sekä pitkien tai lyhyiden lähetystaukojen aikana. Testikuvalähetys alkoi aamuisin klo 9, mikäli ohjelmat eivät alkaneet aikaisemmin.

Nelosella testikuvan taustalla soi ensin 1 kHz taajuista siniaaltosignaalia, toisin sanoen jatkuvaa vinkuvaa ääntä, myöhemmin lyhyen aikaa YLE Radio Suomi ja lopulta Radiomafia.

Nelonen lakkasi sammuttamasta lähettimiä jossain vaiheessa vuotta 2000, jonka jälkeen testikuvaa lähetettiin myös koko yön.

Testikuva päättyi Nelosella vuonna 2001, kun chatit ja SMS-TV-pelit korvasivat sen. Sitä lähetettiin kuitenkin vielä vuoteen 2005 harvoin huoltotöiden aikana tai chattien ja TV-pelien jäädessä väliin jostain syystä. Viimeisimmän kerran Nelonen on lähettänyt testikuvaa 31. joulukuuta 2005 aamuyöllä.

2000-luvun alussa analogisella Nelosella lähetettiin väripalkkeja sekä vinkua öisin vaihtoehtoisesti chatti- ja peliohjelmien sijaan. Digitaalisella Nelosella väripalkkien sijaan lähetettiin kuitenkin mainoksia mobiilipalveluista, kuten soittoäänistä ja taustakuvista.

1997

1997-2005

2001-2004