Kun MTV3 korvasi Kolmoskanavan 1. tammikuuta 1993, se alkoi lähettää testikuvaa arkisin ja myös viikonloppuisin aamun viimeisen ohjelman päättymisen jälkeen ennen iltapäivän tai illan ensimmäistä ohjelmaa. Sen sijaan torstaisin testikuvaa lähetettiin edelleen vain muutamia minuutteja ennen ohjelmalähetyksen alkua. MTV3:n testikuvan tekstinä oli Kolmoskanavalta periytynyt YLE TV3 asematunnuksen vasemmalla puolella vuoden 1993 alussa, mutta myöhemmin samana vuonna tilalle tuli teksti MTV3.

Tiistaisin MTV3 ei lähettänyt testikuvaa koko Suomessa, vaan ainoastaan eteläisimmässä Suomessa Anjalankosken, Espoon, Fiskarsin, Lahden, Pernajan, Tammelan, Tampereen ja Turun lähettimiltä.

MTV3:n testikuvan taustaäänenä oli YLE Radio Suomi. Uudenmaan maakuntalähetys Ylen aikainen, joka radiosta kuuluu vain Uudellamaalla, kuului muuallakin Suomessa testikuvan kautta. Vuonna 1997 testikuvan taustaäänenä alkoi kuulua Radio Nova, joten maakuntaradioiden kuuntelu ei enää ollut mahdollista.

Kun MTV3 lähetti testikuvaa, muualla Suomessa paitsi Uudellamaalla lähetettiin alueellista testikuvaa. Alueellinen testikuva oli lähes samannäköinen kuin valtakunnallinen testikuva. Eroina olivat, että tekstin MTV3 perässä luki näkyvyysalueen nimi ja että tekstin kirjasinlaji oli erilainen. Esimerkiksi Turun seudulla lähetetyssä alueellisessa testikuvassa tekstinä oli MTV3 Vars.-Suomi. Alueellisen testikuvan taustaäänikin poikkesi tavallisen testikuvan äänestä. Kun Yle Radio Suomi lähetti maakuntalähetyksiä, alueellisen testikuvan kautta kuului saman alueen maakuntaradio, esimerkiksi Turun seudulla Turun radio.

Tavallista testikuvaa lähetettiin aina muutamia minuutteja ennen ohjelman alkua. Alueellista testikuvaa lähetettiin pitkien lähetystaukojen aikana aamuohjelmien jälkeen ennen iltaohjelmia. Kolmoskanavan alueellista sinistä ruutua näkyi alkuvuosina myös MTV3:lla, kunnes aluemainoksia alettiin siirtää omilla yhteyksillä, eikä paikalliskuvaa enää tarvittu.

3. tammikuuta 2000 testikuvan päivälähetykset loppuivat, kun MTV3 alkoi lähettää niiden tilalla MTV3 WEBiä. MTV3 lakkasi sammuttamasta lähettimiä huhtikuussa 2000, jonka jälkeen testikuvaa lähetettiin koko yön. 13. joulukuuta 2000 MTV3 Chat korvasi testikuvan. Testikuvaa saatettiin lähettää kuitenkin vielä seuraavina vuosina huoltotöiden ajan tai chattiohjelmien peruunnuttua. Viimeisimmän kerran MTV3 on lähettänyt testikuvaa 11. maaliskuuta 2004.

MTV3 ja Yle käyttivät yhteistä testikuvageneraattoria, jonka päälle lisättiin erillisellä järjestelmällä kanavan nimi.

Tavallinen testikuva (1993)

Tavallinen testikuva (1993-2004)

Alueellinen testikuva Savossa/Pohjois-Karjalassa

Alueellinen testikuva Pirkanmaalla

Alueellinen testikuva Oulussa