Joulukuussa 1986 perustettu Kolmoskanava lähetti testikuvaa samoihin aikoihin kuin TV2 eli maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin kello 9–15. Keskiviikkoisin testikuvalähetys jatkui kello 15 jälkeenkin, mikäli sitä ennen ei alkanut ohjelmaa. Lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä testikuvaa lähetettiin vain muutamia minuutteja ennen ohjelmalähetyksen alkua. Torstaina ei tullut testikuvaa, koska lähettimiä huollettiin silloin. Kolmoskanavan testikuvassa luki YLE TV3, vaikka se ei ollut Yleisradion, vaan Oy Kolmostelevisio Ab:n kanava. Tekstistä ehdittiin käyttää kolmea erilaista fonttia, joista ensimmäistä ei muilla kanavilla ollut. Ensimmäistä fonttia lähetettiin vain marraskuussa 1986, sillä Kolmoskanava alkoi lähettää testikuvaa jo etuajassa ennen varsinaisten lähetysten alkamista. Fontti uudistui lihavoidusta tasalevyiseksi hieman myöhemmin kuin TV1:llä ja TV2:lla.

Tiistaisin Kolmoskanava ei lähettänyt testikuvaa koko Suomessa, vaan ainoastaan eteläisimmässä Suomessa Anjalankosken, Espoon, Fiskarsin, Lahden, Pernajan, Tammelan, Tampereen ja Turun lähettimiltä.

Syyskuussa 1991 aamuohjelma Huomenta Suomi pidensi lähetysaikansa päättyväksi kello 9.00, ja siten Kolmoskanavalla testikuvaa näkyi siitä lähtien heti kyseisen ohjelman jälkeen ennen illan ensimmäistä ohjelmaa joka arkipäivä paitsi torstaisin.

Testikuvan taustaäänenä kuului ensin Radion kakkosverkko ja vuodesta 1990 YLE Radio Suomi. Illan viimeisen ohjelman jälkeen Kolmoskanavan lähettimet sammutettiin myös harmaata ruutua näyttäen.

Kolmoskanava toi Suomessa tutuksi alueellisen testikuvan. Se oli pelkkä sininen ruutu, jonka keskellä luki näkyvyysalueen nimi (esimerkiksi Turussa luki TV3 TURKU). Sinistä ruutua näkyi lisäksi aluemainosten siirtämisen aikana. Alueellista mainoksia siirrettiin aluksi tv-lähetteen kautta paikallislähettimille, joten siirron aikana täytyi näyttää paikallista kuvaa. Aluemainokset siirrettiin asemille yleensä yöllä ja useasti myös päivälläkin testikuvalähetysten aikaan. Usein mainosten siirto kesti useita tunteja, jonka aikana testikuvan tilalla näkyi ns. sinistä ruutua. Kun Yle Radio Suomi lähetti maakuntalähetyksiä, alueellisen testikuvan kautta kuului saman alueen maakuntaradio, esimerkiksi Turun seudulla Turun radio. Tavallisten testikuvan aikana kuului aina Ylen aikainen.

1986

1986–1991

1991–1992

Alueellinen testikuva

Itä-Suomen alueellinen testikuva
Turun alueellinen testikuva.
Lahden alueellinen testikuva.
Tuntematon alueellinen testikuva vuodelta 1992

Harmaa ruutu ennen lähettimien sammutusta