Nostalgia-TV
Urheilukanavan tv-pelit

Urheilukanava aloitti televisiopelien esittämisen vuonna 2003. Kanava esitti kanavan profiiliin sopineita urheiluaiheisia pelejä aamuisin, päivisin ja joskus vielä iltapäivällä tai illan viimeisen ohjelman jälkeen. Urheilukanava tilasi tv-pelinsä Outer Rimiltä ja Motion Avenuelta. Vuonna 2006 Urheilukanava luopui tv-pelien esittämisestä.

Putti

12.1.2003–2004

Putti oli Outer Rimin tuottama minigolf-peli, jota lähetettiin Urheilukanavalla vuodesta 2003 vuoteen 2004. Pelin perusajatus oli sama kuin golfissa: Katsojat yrittivät saada pallonsa reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä. Yksi pelikenttä kesti viisi minuuttia, jonka jälkeen näyttetiin tulostaulukko ja hetken päästä alkoi uusi peli. Vasemmassa yläkulmassa oli golfpallo, joka kääntyili ja siitä kävi ilmi jäljellä oleva aika, lyöntisuunnat ja -voimakkuudet. Pelissä soi Urheilukanavan tunnusmusiikki toisin kuin MTV3:lla ja Subtv:llä, joilla soi pelin musikit.

Puttia pystyi pelaamaan maksimissaan samanaikaisesti ensin 30 pelaajaa ja myöhemmin jopa 70. Pelaajamäärän ollessa iso muodostui ongelma pallojen löytämisestä ja tunnistamisesta. Pelaajien nimiä pallojen näytettiin yksi kerrallaan, parin sekunnin ajan. Nimiä ei voitu näyttää jatkuvasti, koska usein pallot kasaantuivat rykelmäksi ja nimiviidakosta olisi tullut sotkua. Lisäksi nimet peittivät pelialuetta. Palloista tehtiin erivärisiä, mutta oikeasti toisistaan erottuvia sävyjä oli vain kymmenkunta.

Putilla oli omat kotisivut, jossa oli uutisia pelistä, peliohjeet, sekä rataeditori. Pelaajat saivat tehdä omia ratoja, joista parhaimmat valittiin peliin mukaan. Urheilukanavan Putti oli toiminnoiltaan rajoittuneempi kuin MTV3:n ja Subtv:n, eikä kanavan versiossa ollut juontajaa. Pelaajat saivat tilata puhelimeensa tekstiviestinä oman tuloskorttinsa sekä peliohjeet.

Pelaaminen aloitettiin lähettämällä aloitusviesti, jolla ruudulle ilmestyi nimimerkillä varustettu golfpallo ohjattavaksi. Viesti tarvitsi lähettää vain kerran, seuraavilla pelikerroilla pääsi suoraan peliin. Golfpalloa putattiin viestillä, jonka tuli sisältää suunta sekä lyönnin voimakkuus.

Horse Derby / Fintoto Derby

10.7.2005–8.9.2006

Horse Derby (myös Fintoto Derby tai pelkästään Derby) oli Motion Avenuen tuottama ravipeli, jota esitettiin vuosina 2005-2006. Derbyssä kilpailtiin laukkaamalla hevosilla, joista ensimmäisenä maaliin ehtinyt voitti. Hevonen liikkui vierittämällä pallo pelin alakulmassa näkyneisiin reikiin.

Horse Derbyä pelattiin soittamalla pelin puhelinnumeroon. Hevosia ohjattiin näppäilemällä numeroita. Pallot vierivät tästä oikeisiin reikiin ja antoivat hevosille vauhtia. Puhelimen ja televisiolähetyksen välillä oli 1-3 sekunnin viive riippuen televisiolähetyksestä. Derbyssä saattoi esiintyä usein bugi, jossa eräs hevosista sai varaslähdön ennen muita, eli alkoi jo laukata ennen kisan alkamista.

Horse Derbyssä oli mukana selostaja, jonka puheet olivat kuitenkin etukäteen äänitetty. Aluksi selostaja oli hiljainen, mutta myöhemmin hänelle tehtiin puheet.

MiniRally

20.2.2006–17.6.2006

MiniRally oli Motion Avenuen kehittämä autopeli jota esitettiin vuonna 2006. Pelissä ajeltiin ympäri pientä rataa Volkswagen Beetleä muistuttaneilla autoilla. Ajoradan varrella saattoi olla esineitä, joiden läpi ajamalla esimerkiksi auton renkaat paranivat tai autosta tuli suorituskykyisempi.

Jotta ajaminen olisi ollut helpompaa, pelaajien autot eivät törmäilleet toisiinsa. Toisin kuin esimerkkivideossa, pelissä oli mukana taustamusiikki, joka oli sama kuin MTV3:n ja Subtv:n Downhill Challenge -pelissä.

GoldenGoal

11.7.2006–6.9.2006

GoldenGoal oli Motion Avenuen kehittämä urheilupeli, jota esitettiin vuonna 2006. Pelissä laukaistiin palloja kohti animoitua maalivahtia, jonka torjumisen onnistumiset vaihtelivat.


© Nostalgia-TV Productions