Katapultti oli RedLynxin tuottama toimintapeli, joka alkoi Subtv:llä helmikuussa 2002. Pelissä ammuttiin kiviä katapulteilla, joiden oli tarkoitus osua toisiin pelaajiin, heidän katapultteihin sekä dinosauruksiin. Osumista pelaaja sai pisteitä. Pelaajia edustivat ruudussa näkyneet pienet ukkelit, jotta pelaajat näkivät keitä he ovat. Pelaajien liittyessä peliin ukkelit hyppivät ja hurrasivat ammuttuaan onnistuneita osumia. Peliä mahtui pelaamaan yhtä aikaa 30-40 pelaajaa. Katapulttia lähetettiin myös MTV3:lla, MTV3+:lla ja Nelonen Plussalla.

Katapultin ensimmäinen versio

Pelikentällä näkyi aina astemittari, josta näki suunnan johon tähtää ja millä voimalla ampuu. Kenttiä oli useita eriteemaisia, kuten hiekka-, aavikko ja jäätikköaiheiset. Subtv:n Katapultissa ei ollut chattia, toisin kuin MTV3:lla.

Katapultin esikuvat olivat Scorched Earth ja Worms, joita pelin tekijät olivat itse pelanneet ja joissa tuli myös osua toiseen. RedLynx halusi Katapultista kolmiulotteisen ja siihen osaksi pelaajia edustavat hahmot, eikä ratkaisua jossa pelaaja olisi ollut pelkkä katapultti.

Katapultin toinen versio

Peli päättyi Subtv:llä jo lokakuussa 2002, mutta se teki paluun uudistettuna versiona ensin vuonna 2004 ja vielä kerran alkuvuonna 2006.

Katapultti Suomen pelimuseon näyttelyssä. Pelistä on nähtävillä dokumentti sekä RedLynxin lahjoittama kahvikuppi ja TV-pelien esittely-dvd.

Katapultti on nykyisin Suomen pelimuseon näyttelyssä. Sitä ei voitu tuoda yleisön pelattavaksi, sillä se tehtiin lähtökohtaisesti televisiopeliksi. Museo teki Katapultista dokumentin, jossa näytetään pelikuvaa ja haastatellaan sen tekijöitä. Tällä tavalla on mahdollista saada käsitys pelikokemuksesta.