Nostalgia-TV
Jimin ja Livin tv-pelit

Nelonen Median omistama kanava Jim alkoi esittää tv-pelejä heti ensimmäisessä lähetyksessään, eli 26. helmikuuta 2007. Aluksi pelejä nähtiin öisin, aamuisin ja iltapäivisin. Sisarkanava Liv puolestaan aloitti tv-pelien lähettämisen vasta marraskuussa 2010. Ajan kuluessa lähetysajat vähenivät ja lopulta pelejä esitettiin enää aamuyöllä.

Toukokuun 2014 jälkeen Jim ja Liv eivät ole enää esittäneet mitään tv-pelejä. Nykyisin näillä kanavilla tulee öisin selvänäkijäohjelma Astral-TV. (Lähde: Wikipedia)

Taitopeli.com

Jim: 26.2.2007-7.9.2009
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on mo-taitopeli.png
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on mo-taitopeli1-1.jpg

Taitopeli.com oli RedLynxin kehittämä tv-peli, jossa muodostettiin sanoja ruudussa näkyvistä kirjaimista. Ensimmäiset Taitopelit olivat SanaSeppä ja SanaPala, joita Nelonen esitti omina ohjelminaan kesällä 2006. Myöhemmin esiteltiin SanaPala, SanaSamba, SanaSeppä English, SanaTavu ja Etsivä. Samalla kaikki Taitopelit yhdistettiin saman lähetyksen alle. Taitopeli.comia ei esitetty Liv-kanavalla.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on mo-taitopeli1-2.png

Parhaiten pelanneet pelaajat pääsivät mukaan päivisin lähetettyyn Taitopeli.comin finaalilähetykseen, jota juonsivat Christian Sandström, Petri Liski ja Mikko Kivinen. Finaaleissa oli rahapalkintoja.Kuva

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on mo-taitopeli1-3.jpg

Lisäksi Taitopeli.comin pelejä pystyi pelaamaan saman nimisellä verkkosivulla ilmaiseksi. Myös verkkosivuilla järjestettiin finaaleja, joissa oli rahapalkintoja. Internetissä Taitopelejä pystyi pelaamaan ilmaiseksi rekisteröitymällä, lukuunottamatta SanaSambaa, jota pystyi pelaamaan ilman tunnusta. Alun perin verkkosivuilla pyöri sama peli kuin tv-lähetyksissä, jota pelattiin tekstiviestejä lähettämällä. Vuonna 2007 ne kuitenkin muutettiin oikeiksi nettipeleiksi, joihin ei tarvittu tekstiviestejä.

Älypää-TV

Jim: 1.4.2008-5.7.2009, 14.11.2012-31.5.2014
Liv: 29.11.2010-31.5.2014
HUOM: Tätä versiota ei esitetty Liv-kanavalla.
HUOM: Tätä versiota ei esitetty Liv-kanavalla.
HUOM: Tätä versiota ei esitetty Liv-kanavalla.

Älypää-TV oli Nelosella esitetty tietovisa jossa esitettiin kysymyksiä ja niihin neljä vastausvaihtoehtoa. Samoihin kysymyksiin pystyi vastaamaan myös Älypään verkkopelissä internetissä, jotka ovat edelleen olemassa. Parhaiten Älypää-TV:ssä menestyneet pelaajat saivat tuotepalkintoja.

Ohjelmasta oli kaksi versiota, joista toinen ja tunnetumpi otettiin käyttöön 10. kesäkuuta 2009. Livillä ehdittiin esittää ainoastaan tätä uudempaa Älypäätä. Versioissa oli ulkoasun lisäksi erona myös taustamusiikit. Alkuperäisessä Älypää-TV:ssä soi vain yksi kappale, mutta uudemmassa musiikkivalikoima oli monipuolinen.

Älypää-TV loppui Jimillä ja Livillä 1. kesäkuuta 2014.

Älypää kuvavisa

Jim: 7.9.2009-14.11.2012

Älypää kuvavisa oli Jimillä esitetty tietovisa, jossa normaalista Älypäästä poiketen esitettiin kuvia kysymysten yhteydessä. Sitä ei esitetty Liv-kanavalla


© Nostalgia-TV Productions