Nostalgia-TV
Diggarin ja diggari+:n tv-pelit

Diggari aloitti tv-pelien esittämisen elokuussa 2005. Diggari esitti pelejään vuosina 2005-2006 Play TV -nimikkeen alla.

Love Calculator

Love Calculatorissa katsoja sai lähettää oman ja rakkaansa nimen pelille, jolloin ruudulle ilmestyi arvio sopiiko pari pelin mielestä yhteen. Ohjelmassa oli myös mukana chat.

Drop 3

Drop 3 oli Motion Avenuen tuottama puzzle-peli. Pelaajat pudottivat valitsemansa hedelmän tekstiviestillä. Alle jäänyt hedelmä katosi. Tavoitteena oli saada kolme samaa hedelmää pysty- tai vaakariviin. Pelaajat saivat pisteitä siirron onnistuttua. Pistemäärä vaihteli hedelmien mukaan, sillä jokaiselle oli määrätty eri pistemäärä. Diggarin pelissä kuului aina taustamusiikki, eikä siinä ollut juontajaa. Taustamusiikki saattoi tosin olla välillä eri pelistä normaalin Drop-kappaleen sijaan.

Fusion X

Fusion X oli Outer Rimin tuottama puzzle-peli. Pelaajien tehtävänä oli muodostaa vähintään neljän samanlaisen nappulan suora. Pelaajat lähettivät tekstiviestin poistaakseen nappulan, jolloin sen yllä olevat nappulat putosivat.

Nappula poistui, jos sen tilalle muodostua vähintään neljän samanlaisen nappulan suora. Pelaaja sai pisteitä jokaisesta poistetusta suorasta.

Honey Comb

Honey Comb oli Sofia Digitalin tuottama puzzlepeli. Pelaajat siirsivät hunajakenno-ruudun paloja keskustan ympärille ja yrittivät saada joukon samanvärisiä ruutuja.

TV-golf

Teksti

TV-golf oli Outer Rimin tuottama minigolf-peli. Peliä esitettiin MTV3:lla ja Subtv:llä ja Urheilukanavalla nimellä Putti. Pelin perusajatus oli sama kuin golfissa: Katsojat yrittivät saada pallonsa reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä. Yksi pelikenttä kesti viisi minuuttia, jonka jälkeen näyttetiin tulostaulukko ja hetken päästä alkoi uusi peli. Vasemmassa yläkulmassa oli golfpallo, joka kääntyili ja siitä kävi ilmi jäljellä oleva aika, lyöntisuunnat ja -voimakkuudet.

TV-golfia pystyi pelaamaan maksimissaan samanaikaisesti ensin 30 pelaajaa ja myöhemmin jopa 70. Pelaajamäärän ollessa iso muodostui ongelma pallojen löytämisestä ja tunnistamisesta. Pelaajien nimiä pallojen näytettiin yksi kerrallaan, parin sekunnin ajan. Nimiä ei voitu näyttää jatkuvasti, koska usein pallot kasaantuivat rykelmäksi ja nimiviidakosta olisi tullut sotkua. Lisäksi nimet peittivät pelialuetta. Palloista tehtiin erivärisiä, mutta oikeasti toisistaan erottuvia sävyjä oli vain kymmenkunta.

Pelaaminen aloitettiin lähettämällä aloitusviesti, jolla ruudulle ilmestyi nimimerkillä varustettu golfpallo ohjattavaksi. Viesti tarvitsi lähettää vain kerran, seuraavilla pelikerroilla pääsi suoraan peliin. Golfpalloa putattiin viestillä, jonka tuli sisältää suunta sekä lyönnin voimakkuus.

Codebreaker

2006-200X

CodeBreaker oli Sofia Digitalin tuottama toimintapeli. Pelaajien tehtävänä oli murtaa viisinumeroinen koodi, ennen kuin ruudulla näkynyt robotti rikkoi auton tuulilasin ja pääsi hyökkäämään. Pelaajat saivat lähettää jonkin viisinumeroisen koodin tekstiviestinä. Pelissä näkyi värin muodossa oliko arvaus oikein vai väärin. Vihreä väri merkitsi oikeaa kohtaa ja punainen oikeaa mutta väärässä kohdassa olevaa numeroa. Peliä esitettiin vain diggari+:lla

Sudoku

Sudoku oli RedLynxin tuottama numeropeli. Pelaajien tehtävänä oli täyttää 9×9 ruudukkoa numeroilla niin, että jokaisella vaakarivillä ja pystyrivillä esiintyi sama numero vain kerran. Peliä esitettiin vain diggari+:lla

Miinaharava

2006-200X

Miinaharava oli RedLynxin tuottama älypeli, jonka idea oli lainattu Windowsin kuuluisasta Miinaharava-pelistä.

Miinaharavassa näkyvillä oli pelilauta, jonka kaikki ruudut ovat alussa paljastamattomia. Laudalla on piilossa miinoja, joiden paikat tulee merkitä lipuilla. Pelaajat valitsivat jonkin kohdan ruudukosta ja lähettivät tekstiviestillä paikat, jossa heidän mielestään ei miinaa ollut. Pisteitä sai, jos arvaus osui oikeaan. Sen sijaan miinan löytyessä pelikierros päättyi.

Peliä esitettiin vain diggari+:lla

Liaani-tietovisa

maaliskuu 2007-200X

Liaani-tietovisa oli tietokilpailu. Kysymykset näytettiin ruudulla ja vastaus näytettiin kirkkaana muiden vastausten ollessa himmeänä. Pelin taustakuva oli vihreä.


© Nostalgia-TV Productions